Mottó

2012. augusztus 30., csütörtök

Nyárvégi kagylószappanok

Ki ne szeretne patak-, folyó- vagy tengerparton szép formájú köveket, kagylókat keresgélni, gyűjteni? Sokan még így, felnőttként is egy kisgyerek lelkesedésével tudjuk bújni a partot, vagy akár egy nagyobb szemű sóderkupacot, ahol szintén lehet kavics-kincseket találni. 

Egy-egy ilyen szép formájú kő segít visszaidézni pillanatokat, színeket, illatokat és érzéseket, azokat, amelyeket akkor láttunk, éreztünk, amikor rábukkantunk, talán ezért is használjuk díszként előszeretettel a lakás bármely pontján ezeket a természet alkotta szépségeket. 

A minap egy kreatív hobbi boltban nézelődve találtam rá ezekre a kagyló formájú gipszöntő formákra,  lelki szemeim előtt persze rögtön láttam is a fürdőmben a kagylószappanokat, így nyilván nem hagyhattam ott őket... Szappanöntéshez ugyan nem a legideálisabb a sablon anyaga, vékony, törékeny és hajlik is, no de ha szappanról van szó, nincs lehetetlen  :)


Ezeket a szappanokat egyszerre készítettem a csokis ezeregyéjszaka szappannal, egyazon alapmasszából,  így az összetételük teljesen megegyezik, csak  a csoki és a fűszerek híján színben és illatban (no meg formában)  van különbség.....szóval nemigen hasonlítanak :)  

Szappanom összetevői: szappanosított olívaolaj, kókuszvaj, pálmaolaj, ricinusolaj, méhviasz, shea vaj, kakaóvaj, geránium, ylang-ylang, jázmin és grape-fruit illóolaj. A plusz ápoló ezekben a szappanokban is a shea vaj és a kakaóvaj, illatuk friss, virágos.

6 megjegyzés:

  1. Neked használhatóak ezek a gipszkiöntő formák egy következő szappankészítéshez? Írtad, hogy törnek, hát nálam is, szóval csak egy szappanöntésre valóak voltak.

    VálaszTörlés
  2. Egyet még biztosan kibírnak, csak a sablon széle repedt be egyelőre. Azon gondolkozom, hogy inkább gipszet kéne beleönteni, hogy legyen mintám szilikon forma készítéshez.

    VálaszTörlés
  3. Ildikó! Mit értsek a szappanosított olívaolajon?

    VálaszTörlés
  4. Nem csak az olívaolaj szappanosított a szappanban, hanem az összes többi is. Írhattam volna úgy is az összetevőket, hogy olajok, vajak és lúg, de a kész szappanban a kémiai reakció után az olajok-vajak már elszappanosodott formában vannak, ezért használom az "szappanosított" kifejezést.

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű a formájuk és a színűk is! ;)

    VálaszTörlés
  6. Szia Rózsa!! Köszönöm :)
    Nagyon örülök neked, azonnal rád ismertem a bemutatkozó szövegből...a legtöbbet az segített, hogy szeretsz futni :)) Mostanában csak sütifinomságokat láttam tőled, hogy állsz a szappanokkal?

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...