Mottó

2011. november 14., hétfő

Rózsaszín agyagos mozaikszappan

Az előző bejegyzés a színekről is szólt (lesz majd még folytatása, sikerült zöld agyagra, kék indigóporra és Holt-tengeri iszapra szert tennem, készült is néhány újabb szappan a héten), most viszont egy régebbi, jól bevált receptúra alapján, de új technikával készült szappan bemutatása soros itt a blogon.


Mivel rózsaszín agyagom még van bőven, és a virágillatú szappankészletem fogytán van már, itt volt az ideje megörvendeztetnem magam egy kis kihívással. Feláldozva (ez volt a legnagyobb kihívás) és felkockázva néhány nemrég készült csoki-, dió- és rózsaszín agyagos szappant (emiatt aztán biztosan csak limitált modell lesz), a natúr színű alapmassza harmadába a szappankockák kerültek, kétharmadába pedig a rózsaszín agyag. Mivel a szappan öntése nem volt egyszerű, rég vártam ennyire a másnapot, a szappanszeletelés napját..
Azt, hogy fog kinézni, csak sejtettem, abban viszont biztos voltam, hogy az összetevői miatt ez a szappan is jó hatású lesz normál és érzékeny bőrre egyaránt.

A rózsaszín agyag többek között kalciumot, magnéziumot, nátriumot és káliumot tartalmaz, melyek a bőr rugalmasságáért felelnek, vasat, amely pórusösszehúzó és gyulladáscsökkentő, bőrmegújító hatású a cink és a szabadgyököket megkötő szelén is. Így amellett, hogy alaposan, de kíméletesen tisztít, az agyag csökkenti az aknés, pattanásos bőrön keletkező gyulladásokat, regenerálja és gyógyítja a szöveteket, és látványosan szépíti, revitalizálja a bőrt.

A búzacsíra olaj sok tápanyag koncentrált forrása. Kiemelkedően magas az E-vitamin, kálium- és foszfortartalma, de a vas, cink, B1-, B2-, B6-vitamin, folsav, biotin, króm, magnézium, kalcium mennyisége is jelentős. A hidegen sajtolt búzacsíraolaj belsőleg alkalmazva fontos szerepet játszik a szív-és érrendszeri betegségek megelőzésében, az emésztési folyamatok könnyítésében, a csontvédelemben, mindemellett kiváló bőrápoló, bőrtápláló, sebek, égések, bőrfekélyek gyógyulását elősegítő hatású olaj. E-vitamin tartalmának is köszönhetően a bőrt rugalmassá és simává teszi, segíti regenerálódási folyamatait. A búzacsíra olaj összetétele csaknem azonos saját bőrzsírunkkal. Karbantartja a kötőszöveteket, valamint serkenti a sejtek megújulását. Használatával csökkenthető a linolsavhiány okozta egyes bőrbetegségek (pl. ekcémás bőrfolyamatok, pikkelysömör) kockázata, és a bőr öregedési folyamatának lassításában is szerepet játszhat.

Szappanom összetevői: szappanosított olívaolaj, búzacsíra olaj, kókuszvaj, pálmaolaj, ricinusolaj, extra szűz olívaolaj, kakaóvaj, shea-vaj, rózsaszín agyag, dió-, rózsaszín agyag és csokiszappan kockák, jázmin-, geránium-, ylang-ylang és levendula illóolaj. Enyhe illatú, kíméletesen tisztító és krémesen habzó szappan lesz érés után, ugyanúgy, mint az elődje.

4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...