Mottó

2011. október 22., szombat

Mákos-mézes, bőrradírozó szappan

Ez a szappan is a kedvencek és a legnépszerűbbek közé tartozik, mert szerencsés kombináció a mákszemek kellemesen dörzsölő, bőrradírozó, hámlasztó, valamint  a szappanbázist alkotó  növényi olajok és vajak hidratáló, bőrpuhító és ápoló hatása. Az eredmény : bársonyosan puha bőr egy vérkeringést is serkentő, fűszeres illatú fürdő után.

Mivel korábban már írtam erről a szappanról, most csak dióhéjban pár szó az összetevőkről, hogy ne kelljen (bár annak, akit részletesebben is érdekelnek az összetevők, érdemes) visszaolvasni:
Az olívaolaj sejtépítő, bőrfeszesítő és megújító hatása lágyítja, fiatalítja a bőrt. A shea vaj lassan szívódik fel, de hosszan tartó hidratáló hatású, az ekcémák tüneteit csökkenti, enyhíti az allergiás reakciókat, nyugtató, bőrpuhító hatása kimagasló. A ricinusolaj amellett, hogy megszünteti a bőr szárazságát, szabályozza a faggyúmirigy-működést és növeli a bőr nedvességfelvevő-képességét, hidratálja a bőrt, valamint jó habzást is ad a szappannak.
A zabtej gazdag telítetlen zsírsavakban, továbbá ásványi só tartalma is igen magas, stimuláló, a sejtanyagcsere serkentéséhez is szükséges összetevőket tartalmaz. A méz hatásos antioxidáns, gyógyítja és megelőzi a pattanásokat, segíti a bőrsejtek megújulását, regenerációs képességét, hatóanyagai és vízmegkötő - képessége lassítja a bőr öregedését. Fahéjjal és fahéj illóval is gazdagítottam a szappant, mert stimulálja a bőr anyagcseréjét, cellulit elleni hatása közismert.
A kakaóvaj pedig gazdag telítetlen zsírsavakban, fehérjékben, vitaminokban, foszforban, káliumban, mangánban, koncentráltan tartalmaz antioxidánsokat. Védelmet nyújt a környezeti ártalmakkal szemben, könnyen felszívódik, elősegíti más hatóanyagok mélyebbre jutását.
A kakaós részbe narancshéj és édesnarancs illóolaj is került a szegfűszeg-, gyömbér- és fahéj illó mellé.

Szappanom összetevői: szappanosított olívaolaj, pálmaolaj, kókuszvaj, ricinusolaj, kakaóvaj, shea vaj, zabtej, méz, mák, fahéj, narancshéj, kakaó, szegfűszeg-főzete; narancs-, fahéj-, gyömbér- és szegfűszeg illóolaj.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...