Mottó

2011. július 29., péntek

Dióleveles-mézes szappan

Az eddigi legkedvesebb: diófa-leveles, mézes szappan shea vajjal. Kellemesen fanyar, dió- és jázminillatú, puha, krémes tapintású, lágyan habzó bőrápoló szappan, extra ápolóként finomítatlan shea vajat és avokádó olajat tartalmaz. Meglepetésként ért, hogy az aprított zöld diólevelek a szappanban meggypirosra változtak..

"A diófáról nem lehet lelkesedés nélkül írni. Ő a kert nesztora, szeniora, bölcs, öreg uralkodója. Magas és szélesen elterülő koronája sok helyet követel. Mégsem sajnáljuk tőle, hiszen a diófa kínálja a legszebb, legillatosabb lombsátrat, az ő árnyékában otthon érzi magát a kertész, mert az ide állított ülőalkalmatosságon a legkellemesebb tavasztól őszig reggelizni, olvasgatni, délután egy jóízűt szunyókálni, vagy barátokkal egy pohár pincehideg bort, forró, illatos kávét elfogyasztani. És persze a frissen szedett, feltört, meghámozott dió se utolsó dolog, különösen, ha néhány szem édes szőlőt is nyújt hozzá a kert." (Bálint gazda)

Igaz a régi mondás, hogy a diófa az ember legnagyobb barátja, mert ha elfogadjuk a diófát barátunknak, és gondozzuk, kártevőit pusztítjuk, akkor segítségünket ugyanolyan módon hálálja meg: rengeteg gomba, rovar, féreg, baktérium fertőzésétől tud minket megszabadítani. Mintegy szimbiózis alakult ki a diófa és az ember között. Az, hogy a diólevél gyógyító anyagok raktára, már csak hab a tortán. Csersavat, flavonoidokat, juglont (=5-hidroxi-1,4-naftolkinon, többek között e hatóanyagának köszönhető antibakteriális, vírus- és gombaellenes hatása), valamint más, aktív gyógyhatású savakat, és illóolajat is tartalmaz. A diólevélnek keserű nyálkahártya-összehúzó, tonizáló hatása van, cserzőanyagokban nagyon gazdag. Hámszövet-összehúzó, cserző hatását a levél tannintartalma, baktériumölő, gombaölő, rovarölő és rovarriasztó hatását pedig a vele kapcsolatban lévő ellagénsav okozza.

Szappanom összetevői: szappanosított dió-macerátumos olívaolaj, pálmaolaj, kókuszvaj, kukorica csíra-olaj, avokádó olaj, méhviasz, shea vaj, méz, diólevél főzet, jázmin és rózsafa illóolaj, friss, aprított diólevelek. Selymesen, lágyan habzó szappan lett az extra ápolóként hozzáadott avokádó olajnak és shea vajnak köszönhetően. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...