Mottó

2011. augusztus 18., csütörtök

Zabtejes -kakaóvajas szappan mézzel és barnacukorral

Tegnap a rohamosan fogyó kecsketejes levendulaszappan pótlásával foglalkoztam (már a polcon illatozik), ma pedig egy enyhén bőrradírozó, egyben ápoló és kondícionáló szappan megtervezésére és megalkotására került sor.

A kakaóvaj ehető természetes zsiradék, melyet a Theobroma cacao nevű fa gyümölcsének magjából nyernek. Nevének jelentése: "az istenek eledele". Enyhén csokoládészerű íze és aromája van. A fehér csokoládéban ez az egyetlen kakaókomponens. A kakaóbabból először kakaómasszát, majd azt kipréselve kakaóvajat nyernek. Ez finomítatlan formában szilárd, darabos, nyers színű tiszta vaj, csokis-kakaós illattal és ízzel. Körülbelül 30°C-on, testhőmérsékleten már olvad.

A kakaóvaj gazdag telítetlen zsírsavakban, fehérjékben, vitaminokban, foszforban, káliumban, mangánban, koncentráltan tartalmaz antioxidánsokat. Védelmet nyújt a környezeti ártalmakkal szemben, lassítja a bőr öregedését, a sérült bőrt regenerálja, hidratálja, puhítja. Könnyen felszívódik, elősegíti más hatóanyagok mélyebbre jutását. Natúr- és biokozmetikumok kedvelt alapanyaga.

A szappanban felhasznált zabtej alapja a bio zab, mely a legnagyobb fehérjetartalmú gabonaféle. Gazdag telítetlen zsírsavakban, továbbá ásványi só tartalma is igen magas. Stimuláló, a sejtanyagcsere serkentéséhez szükséges összetevőket tartalmaz.
A zabfehérje /reduktin/ egész napos hidratáltságot biztosít, segíti a sejtek regenerálódását, a hám megújulását. Poliszacharidokban és microproteinekben is gazdag, tápláló, nyugtató hatású is egyben. A zabpehely nyomelemei erősítik a kötőszövetet, növelik a bőr rugalmasságát, vitaminjai elősegítik a bőr regenerálódását.
Tónusát veszített, rugalmatlan bőr hatásos ápolószere.

Szappanom összetevői: szappanosított kókuszvaj, kakaóvaj, olívaolaj, pálmaolaj, méhviasz, zabtej, kakaópor, méz, lágy zabpehely és aranybarna nádcukor, amely az enyhe bőrradírozó hatást biztosítja. Illóolajat nem tartalmaz, a zabtej, a méz és a barna nádcukor kölcsönöz enyhe krémes-karamellás illatot a szappanak.
A barna nádcukor kíméletesen távolítja el az elhalt hámsejteket. A kakaóvaj, a zabtej és a méz puhává, hidratálttá teszi a bőrt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...