Mottó

2011. október 16., vasárnap

Diószappan shea vajjal és búzacsíra olajjal

A diószappan készletem újfent megcsappant, kézenfekvő volt tehát, hogy mielőbb készítenem kell, ráadásul meleg-barna színével ideális alapnak ígérkezett arra is, hogy kipróbálhassam az új, Mörjike által készített szappannyomdáimat.

Bár már egyre több helyen lehet magyar oldalakon is szappannyomdákra, öntőformákra bukkanni, de ilyen kedves, egyedi darabokat csak nála láttam. Ráadásul egyedi kívánságokat is teljesít Mörjike, így nem kellett tovább törnöm a fejem azon, hogy a madárkát - amit már régebben álmodtam meg a Szappan Téka logójának, és amit a szappanok csomagolására eddig kézzel rajzoltam -, hogyan applikálhatnám rá a szappanjaimra is. Néhány levélváltás,  és egy hét múlva már a kezemben is volt a nyomda-madárka. Mivel a szappanoknak bő egy hónapot érniük kell a készítés után, így már a karácsonyi ajándékba készülő szappanokra is gondolnom kell, ezért egy hópelyhes és egy fenyőfás is érkezett a madárka mellé.

Ez a diószappan is a régi jó bevált recept alapján készült, most még több shea vajjal és búzacsíra olajjal is dúsítottam, hogy a hideg időben jobban megviselt bőrünk kapjon egy kis plusz kényeztetést. A shea vaj lassan szívódik fel, de hosszan tartó hidratáló hatású, az ekcémák tüneteit csökkenti, enyhíti az allergiás reakciókat, nyugtató, bőrpuhító hatása kimagasló. A ricinusolaj megszünteti a bőr szárazságát, szabályozza a faggyúmirigy-működést, növeli a bőr nedvességfelvevő-képességét, hidratálja a bőrt, valamint jó habzást is ad a szappannak. A hidegen sajtolt búzacsíra olaj kiváló bőrápoló, bőrtápláló olaj. E-vitamin tartalmának is köszönhetően a bőrt rugalmassá és simává teszi, segíti a bőr regenerálódási folyamatait. A diólevél-főzet és a dióolaj gomba- és baktériumellenes hatása fokozza a szappan jó tulajdonságait, melynek barna színét a diólevél főzetén kívül egy kevés őrölt fahéj adja.

Szappanom összetevői: szappanosított dió-macerátumos olívaolaj, pálmaolaj, kókuszvaj, búzacsíra-olaj, ricinus olaj, shea vaj, méz, fahéj, diólevél főzet; geránium, jázmin, pálmarózsa, ylang-ylang illóolaj.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...