Mottó

2012. június 17., vasárnap

Körömvirágszappan

  Mostanában szabadidőm jó részét a kertben töltöm, ellát tennivalóval bőven, látszik a blogon is, hogy kicsit elanyátlanodott. Ha nem gyomlálok, locsolok, akkor körömvirágot, levendulát, rózsát és fűszernövényeket szedek, szárítgatok, de jó is lesz télen elővenni őket...


Két kedvenc szappanomhoz már gyűlt is hozzávaló, idén is szépen terem a körömvirág és a levendula. Körömvirágot szinte minden nap tudok szedni, folyamatosan szárítom is. Mostanában olyan párás volt a levegő, hogy a sütőt is segítségül kellett vegyem, 40-50 °C-on órákig szárítgattam a szirmokat.
Lassan nem csak szappan-, hanem gyógynövény-raktárnak is kinevezhetem a dolgozószobát, a polcokon papírzacskókban gyűlnek a szárított levelek, szirmok. Körömvirágos szappant már többször készítettem, erős körömvirágfőzettel, kecsketejjel, őrölt és egész körömvirágszirmokkal terveztem a mostanit is.

A körömvirágról és a kecsketej hatásairól is írtam már egy korábbi (sőt több) bejegyzésben, így most dióhéjban csak annyit, hogy érzékeny, még ekcémás, pikkelysömörös bőrre is ajánlható, bőrnyugtató tulajdonsággal bíró a körömvirágos kecsketejes szappan, mivel mind a körömvirágfőzet, mind a kecsketej gyulladáscsökkentő hatású, gyógyászati, illetve kozmetikai célú felhasználásuk a nem csak a házi készítésű kozmetikumok kedvelőinek körében terjedt el.


Szappanom összetevői: szappanosított olívaolaj, kókuszvaj, pálmaolaj, ricinusolaj, méhviasz, kakaóvaj, lenmagolaj, shea vaj, sárgabarackmag olaj, szőlőmagolaj, ligetszépe olaj, körömvirág főzet, házi kecsketej, őrölt és egész szárított körömvirágszirmok; rózsafa, geránium és jázmin és indiai citromfű illóolaj.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...