Mottó

2012. június 24., vasárnap

Apró szappanok az aprónépnek

Most, hogy tombol a nyár, én pedig tobzódom a gyógynövényekben, majdnem minden szappanmasszából tudok kisgyerekeknek is szappant önteni ( az olyan szappanok, mint a csokis-mákos-bőrradírozós, fahéj- és szegfűszegolajat tartalmazók irritálhatják a picik érzékeny bőrét, ezért ezekből nem szoktam babaszappant is készíteni). A körömvirág, a kamilla, a levendula, a rózsa és a kecsketej viszont remek alapanyagok a legérzékenyebb bőrűek, így a picik számára is. A tömbbe öntés előtt szoktam kivenni a szappanmasszából egy adagot még az illóolajok hozzáadása előtt, és így vagy teljesen illatmentes, vagy csak épp módjával illatosított szappankákat készítek speciális apró formákban.

Természetesen -mint minden szappanom-, ezek is mentesek a mesterséges, szintetikus összetevőktől, csak élelmiszeripari minőségű (tehát amúgy akár ehető) olajokat, vajakat használok, természetes színezőt is alig, esetleg gyógynövény őrleményt, rózsaszín agyagot teszek csak a masszához. A legutóbb készült szappanjaim egy része is babaszappan alapanyag lett, így készült körömvirágos, levendulás és rózsavizes-rózsaszín agyagos babaszappan is. Az első kettő kecsketejet is tartalmaz, ami családi tapasztalataim és a kapott visszajelzések szerint is ekcémás, irritált bőrre, és persze felnőttek számára is jó választás.

A babaszappanok összetevői fajtától függően a következők : olívaolaj, kókuszvaj, pálmaolaj, ricinusolaj, méhviasz, kakaóvaj, ligetszépe olaj, shea vaj, kakaóvaj, rózsavíz, körömvirág-, levendula- és kamillafőzet, házi kecsketej, rózsaszín agyag, körömvirág-őrlemény. Enyhén illatosított, vagy illatmentes szappanok érzékeny bőrre.

1 megjegyzés:

  1. Szuper kis szappanok, köszönet értük! Ekcémás kisfiam bőre rohamosan javul, mióta ezeket használjuk (kedvence a teknősbéka forma), nemsokára jelentkezünk a következő adagért :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...