Mottó

2014. október 23., csütörtök

Transzferálás - ez sem szappan...

A Facebook-on keresztül botlottam nemrégen egy helyes kis csoportba, ahol csodaszép és egyedi ajándéktárgyakat készítettek a lányok, sőt egy-két férfiú is. Mivel szeretek új dolgokat kipróbálni, pláne, ha az egyszerű és gyors, ez a módszer is felkerült a listámra. Némi utánaolvasás (Minamole blogjában sok segítséget kaptam), egy lézernyomtató, narancsolajos tisztítószer (Almawin), egy evőkanál, néhány natúr festeni való kis tárgy, és készen is van az egyedi ajándék, érdemes kipróbálni!

Az első, a próbadarab egy fa gyümölcsös ládika volt, amiben a bútorfestős eszközeim egy részét tárolom. A krétafesték gyorsan száradt, így a festés után nemsokkal ki is próbálghattam a Melinda által leírt kanalas technikát. Igaz, nem lett szépségdíjas, de működött!

Aztán jött sorban a többi, kis tálca a szappanok alá, vászonszatyor, kenyértartó, reggelizőtálca az édesapámnak, képek a konyha-étkezőbe az édesanyám születésnapjára. Gyorsan készíthető ezzel a módszerrel sokféle egyedi ajándék, a merészebbek (és akiknek idejük is több van, mint nekem) bútorokat is díszítenek ezzel a technikával.Köszönet még egyszer Melindának a technika részletes leírásáért, amit ITT és ITT találtok!

Hogy ne maradjon ez a bejegyzés sem szappan nélkül, (transzferált) tálcán hoztam egy képet egy mentolos és egy fahéjas kagylószappanomról :)
Tálca: Annie Sloan Chalk Paint festék Old white színben és Dark wax, a transzfer mintát (ami épp nem nagyon látszik), mint a fenti képeken láthatóak egy részét is,  innen töltöttem le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...