Mottó

2011. augusztus 28., vasárnap

Kamillás-kecsketejes babaszappan

A legutóbbi bejegyzés óta több szappant is készítettem, rozmaringos-mentásat, körömvirágos-kecsketejeset és egy adag fahéjas-mákosat is, ezekről már írtam korábban. Mivel összetevőiken nem változtattam, mert jól bevált szappanokról van szó, így ezekről új bejegyzés sem született.

A kamillás-kecsketejes, sárgabarackmag-olajjal és shea vajjal dúsított illatmentes babaszappan viszont új a repertoáromban, megtervezésekor nem csak az összetételére fordítottam különös gondot, hanem a szappanok alakjával is kedvezni szerettem volna a legkisebbeknek.

A kamillafőzet és a kecsketej áldásos hatásairól esett már szó korábban, mindkét alapanyag enyhíti a bőr szárazságát, viszketését, gyulladáscsökkentő hatású, érzékeny, irritált bőr hatásos ápolószere. A kakaóvajat a legjobb nedvesítőnek is nevezik, egyike a legstabilabb növényi zsíroknak. Testhőmérsékleten olvad csak, és szinte azonnal felszívódik a bőrben. Magas a vitamin és az ásványianyag tartalma, gyakran ajánlják ekcéma és dermatitis kezelésére is.

Arról, hogy a legkisebbek bőréhez is kíméletes legyen, hidegen sajtolt sárgabarackmag-olaj és a shea vaj gondoskodik extra ápolóként ebben a szappanban, a szappanosodás után adva a masszához.
A shea vaj lassan szívódik fel, de hosszan tartó hidratáló hatású, az ekcémák tüneteit csökkenti, enyhíti az allergiás reakciókat, nyugtató, bőrpuhító hatása kimagasló.
A nagyanyáink régi jó receptje alapján főzött kajszibarack lekvár egész télen biztosíthatja a barack értékes hatóanyagainak folyamatos utánpótlását, belülről táplálva bőrünket. A sárgabaracknak magas a kálium, kalcium, foszfor, C-vitamin és kéntartalma, ennek köszönheti édeskés, savanyú ízét. Ugyancsak gazdag könnyen felszívódó A- és E-vitaminban is. A sárgabarack közeli rokona a mandulának, a magjából préselt olajak is hasonló tulajdonságokat mutatnak, de a sárgabarackmagé linolsavakban még a manduláénál is gazdagabb. Ez az olaj is széles körben használt, bababőrre is alkalmazható, száraz, érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr ápolószere.

Szappanom összetevői: szappanosított olívaolaj, kókuszvaj, pálmaolaj, ricinusolaj, kakaóvaj, shea vaj, sárgabarackmag-olaj, kamilla főzet, kecsketej, méz.

1 megjegyzés:

  1. Annyira egyben van sima selymes fényes édes szépséges. Szeretnék ilyet is készíteni.:-):-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...