Mottó

2011. szeptember 21., szerda

Rózsaszín agyagos szappan búzacsíra olajjal

De rég terveztem már ezt a szappant....nehezen találtam rózsaszínű agyagot, szappanpecséteket pedig még inkább, végül egy egy aukciós oldalról rendeltem mindkettőt, és nem csalódtam...sőt..., így aztán dupla öröm volt elkészíteni ezt a szappant. A tetemes mennyiségű, szappanosodás után hozzáadott extra ápolást biztosító olajnak és növényi vajaknak köszönhetően elsősorban érzékeny, száraz, öregedő, rugalmatlan bőr számára készítettem ezt a szappant, de intenzív virágillata és színe miatt akár csak dísze is lehet a fürdőszobának.
Az agyagot elsősorban az arcbőr alapos tisztítására használják, hiszen szívóereje olyan nagy, hogy pillanatok alatt megszabadítja a bőrt a szennyező-désektől és a méreganyagoktól, ezen kívül az elhalt hámsejteket is hatékonyan távolítja el. Amellett, hogy nagyszerűen tisztít, még rengetegféle ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaz az agyag, amelyek segítségével tonizálja, élettel telivé varázsolja a fáradt bőrt, nem csak szappanok, hanem, arcpakolások kedvelt alkotóeleme is.
Többek között kalciumot, magnéziumot, nátriumot és káliumot tartalmaz, melyek a bőr rugalmasságáért felelnek, vasat, amely pórusösszehúzó és gyulladáscsökkentő, szintén gyulladáscsökkentő, bőrmegújító hatású a cink és a szabadgyököket megkötő szelén is. Így amellett, hogy alaposan tisztít, az agyag csökkenti az aknés, pattanásos bőrön keletkező gyulladásokat, regenerálja és gyógyítja a szöveteket, és rendkívül látványosan szépíti, puhítja a bőrt. A rózsaszín agyag főként száraz, érett, de normál bőrre is ajánlott.

Aranysárga vagy barnássárga színű, jellegzetes, kellemes, gabonára emlékeztető ízű és illatú a búzacsíra olaj. Sok tápanyag koncentrált forrása, többek között gazdag ásványi sókban és nyomelemekben, tartalmaz vasat, kalciumot, káliumot, foszfort, magnéziumot.
Ebben az olajfajtában van a legtöbb E-vitamin, amelynek fontos szerepe van a fiatalság megőrzésében és a szív védelmében. Gazdag más antioxidánsokban is, közülük kiemelkedik a klorofill. Az E- vitaminon kívül tartalmaz még: B- komplexet, K-, A- és D- elővitaminokat, enzimeket, lecitint, aminosavakat, fehérjéket.

Karbantartja a kötőszöveteket, valamint serkenti a sejtek megújulását. Használatával csökkenthető a linolsavhiány okozta egyes bőrbetegségek (pl. ekcémás bőrfolyamatok, pikkelysömör) kockázata, és a bőr öregedési folyamatának lassításában is szerepet játszhat.
A búzacsíra olaj kiváló bőrápoló, bőrtápláló és a sebek, égések, bőrfekélyek gyógyulását elősegítő hatású olaj. E-vitamin tartalmának is köszönhetően a bőrt rugalmassá és simává teszi, segíti a bőr regenerálódási folyamatait. A búzacsíra olaj összetétele csaknem azonos saját bőrzsírunkkal. Gyakori olaja a kozmetikai krémeknek és testápolóknak. Alapolajokhoz és kozmetikai készítményekhez rendszerint 5-15%-nyit tesznek belőle. Külsőleg alkalmazva a szennyezett és enyhén mitesszeres bőr, valamint a zsírhiányos, érett bőr kiváló ápolószere.

Szappanom összetevői: szappanosított olívaolaj, búzacsíra olaj, kókuszvaj, pálmaolaj, ricinusolaj, extra szűz olívaolaj, kakaóvaj, shea-vaj, rózsaszín agyag, jázmin-, geránium-, ylang-ylang és levendula illóolaj.

1 megjegyzés:

  1. Szia,
    Lehet mar irtam a blogodra,nem emlekszem.Nagyon szep szappanokat keszitesz,es koszonom a lehetoseget,hogy olvashatom a blogodat.Megkerdezhetem,hogy szappanpecsetet hol vettel?
    Koszonom,tovabbi szep alkotasokat!
    Gerda

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...