Mottó

2013. december 28., szombat

Szappanpecsét


Jókor és jó helyre születtem, ez most megint kiderült. Hogy miért, mindjárt megírom.
Amikor még csak olvasgattam a szappanozásról, már akkor csodáltam azokat a szappanokat, amik különleges formájúak voltak, vagy szép lenyomatok díszítették őket.

Képes voltam órákig nézegetni őket, keresgélni egy-egy szebb darabot. A madárkás Szappan Tékás pecséthez is így jutottam, hogy rábukkantam Mörjikére, aki azóta sajnos nem foglalkozik szappanpecsét készítéssel. Nekem még szerencsém volt, többet is rendeltem tőle, a madárkát pedig a terveim alapján készítette el.Hogy szappanpecsét készítő kevés van itthon, nem csak onnan tudom, hogy én is nehezen találok szép pecsétet, hanem mert rendszeresen kapok olyan levelet, amiben a kérdés az, hogy honnan szereztem be őket? Nos, eztán nem csak azt tudom majd mondani, hogy  webáruházakból.


Ügyes kezű ismerősöm, Anikó fülét addig rágtam, míg beadta a derekát, és baráti összefogással  készített néhány próbadarabot. Nemrégen ki is próbáltam őket egy levendulás-rozmaringos, feketeszénnel díszített szappanon. Hogy nem szabad abbahagynia, és nem is fogja, már most látom... én legalábbis teszek róla, ez biztos :) Nos, kinek van még ilyen barátja, aki Kokopelli figurás szappanpecsétet hajlandó készíteni? Ugye, hogy jókor vagyok jó helyen? :)

Szappanom összetevői:  
szappanosított olívaolaj, kókuszvaj, pálmaolaj, ricinusolaj, méhviasz, kakaóvaj, shea vaj, levendula és rozmaring főzete, levendula és rozmaring illóolaj, feketeszén.Aki szeretne egyedi készítésű, szép szappanpecsétet a szappanjaihoz, keresse bátran Anikót: szappanpecset@gmail.com

2013. december 24., kedd

Karácsonyi mákos


Mákos, karácsonyi, nem beigli, nem guba, és nem édes. Mi  az? 
Nálam egyértelmű: mákos szappan, most mentával és gyömbérrel. A gyömbér és a sok menta frissít, a mákszemek kellemesen radíroznak. A jóleső fizikai és kémiai hámlasztás után a szappanban lévő plusz olajok, vajak pedig ápolják, puhítják, rugalmassá és üdévé teszik a bőrt. 
Most sikerült olyan mennyiségű borsosmenta  illót borítani a masszába, hogy egy kiadós zuhanyozás után a fürdő is mentaillatban úszik.. :)Békés, boldog, meghitt ünnepet kívánok minden kedves olvasómnak, háziszappan rajongónak és Szappan Téka kedvelőnek :)

Szappanom összetevői:
szappanosított olívaolaj, kókuszvaj, pálmaolaj, ricinusolaj, méhviasz,  kakaóvaj, shea vaj, mentafőzet, gyömbérfőzet, friss gyömbér reszelve, egész mákszemek, borsosmenta illóolaj. Frissítő, jól radírozó és ápoló szappan, kipróbálva! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...